#corso maak je samen!

Corso

Het jaarlijkse bloemencorso in Sint-Jansklooster wordt georganiseerd door de COV. Aan het corso doen er 12 bloemenwagens mee. Naast de 12 bloemenwagens rijdt er ook een allegorische wagen mee om te laten hoe het corso ooit begonnen is. Meer informatie over de geschiedenis van het corso kunt u hier vinden.

Het corso in Sint-Jansklooster wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. Dit geldt voor zowel de organisatie als de corsogroepen zelf. In de week voorafgaand aan het corso is het dan ook erg druk op de bouwlocaties van de verschillende groepen. Van het plakken van de laatste kranten tot aan het verven van de wagen en plakken van de bloemen. Vooral in deze laatste week moet er nog erg veel gebeuren. Nieuwsgierig? Kom dan eens kijken op een van onze bouwlocaties!

Een kijkje achter de schermen

De meeste corsogroepen bestaan uit verschillende vriendengroepen/ families die gezamenlijk een nogal bijzondere hobby uitoefenen. Het corso wordt dan ook wel omschreven als een virus. Eenmaal besmet zit je er mogelijk jaren aan vast. Om bezoekers de sfeer van het corso te laten ervaren organiseert de COV elk jaar een fietstocht langs de corsogroepen. Tijdens deze fietstocht maakt u kennis met alle corsogroepen en kunt u de mooie omgeving van Sint-Jansklooster aanschouwen. U kunt zich gratis opgeven.

Fietst u liever op eigen gemak langs de verschillende groepen? Dan kunt u hier de route downloaden.

Corsogroepen

Foto's door Wilko Visscher.

Alliance

Forza

Gaos

P.O.D.B. De Brekers

E. Lok